Midden in de samenleving

In de maatschappij

Kijlstra staat midden in de samenleving. Lokaal sponsoren we verschillende sportactiviteiten. Rudy Verwoert, directeur Personenvervoer: “Dat doen we vooral voor de jeugd, omdat samen sporten gezond en gezellig is. Dat moeten zoveel mogelijk kinderen kunnen ervaren. Daarom sponsoren we soms een wedstrijdtenue of trainingspak.” Kijlstra Ambulancezorg sponsort niet met geld, omdat we integer willen omgaan met onze publieke functie. Wel bevelen we twee projecten van harte bij u aan:

Wensambulance 

Nog één keer naar het bos, op familiebezoek, naar het strand of naar een voetbalwedstrijd. Dit lijken eenvoudige wensen, maar als je terminaal ziek bent kan het lastig zijn om ergens naartoe te gaan. Kijlstra Ambulancezorg doet graag wat extra’s voor patiënten en helpt mee om laatste wensen mogelijk te maken.

Onze ambulancemedewerkers zetten zich hier op vrijwillige basis voor in.  Kijlstra Ambulancezorg stelt hiervoor kosteloos een zorgambulance beschikbaar. Een wensrit kan ’s middags na 17 uur en in het weekend plaatsvinden, omdat dan niet alle zorgambulances nodig zijn voor het uitvoeren van de ritten van planbare zorg. Heeft u een laatste wens of kent u iemand met een laatste wens, die zonder de wensambulance niet mogelijk is?

Lees hier meer over de Wensambulance >>

‘Fijn dat we écht iets voor patiënten kunnen betekenen met de wensambulance. Voor ons een kleine moeite, voor patiënten onbetaalbaar.’

Anneke en Lara, coördinatoren van de Kijlstra wensambulance

Vriendschap met Namibië

Ook over de Friese en Nederlandse grenzen heen vinden we het belangrijk om onze kennis en materialen te delen. Al ruim 20 jaar heeft gemeente Smallingerland een vriendschapsband met de stad Gobabis, in Namibië. Vanuit deze vriendschap schonken wij een ambulance aan deze stad. Ook ontwikkelden twee van onze ambulanceverpleegkundigen een trainingsprogramma voor Namibische verpleegkundigen.

Door de jaren heen is een hechte band ontstaan tussen de mensen in Gobabis en medewerkers van Kijlstra. Regelmatig gaan onze verpleegkundigen terug naar Namibië om trainingen en reanimatielessen te geven. Inmiddels is het trainingsprogramma HELP Namibia uitgegroeid tot een succesvol paramedisch project met als doel het bevorderen van de gezondheidszorg voor de mensen in Gobabis.

Vanuit Kijlstra stellen wij medewerkers en geld beschikbaar voor de trainingen en het (lokaal) aanschaffen van trainingsmaterialen.

Lees hier meer over HELP Namibia >>

Sponsorbeleid

Regelmatig krijgen wij aanvragen binnen voor sponsoring. Helaas kunnen wij niet overal onze medewerking aan verlenen. Vanuit Kijlstra Ambulancezorg sponsoren we niet met geld. Vanuit Kijlstra Personenvervoer sponsoren we in Drachten en omliggende dorpen, maar ook hiervoor geldt dat we niet alle aanvragen kunnen honoreren. Verzoeken om sponsoring worden dan ook individueel beoordeeld.

Een sponsoraanvraag kunt u indienen via onderstaande formulier.

Sponsoraanvraag