Midden in de samenleving

In de maatschappij

Kijlstra staat midden in de samenleving. Lokaal sponsoren we verschillende sportactiviteiten. Rudy Verwoert, directeur Personenvervoer: “Dat doen we vooral voor de jeugd, omdat samen sporten gezond en gezellig is. Dat moeten zoveel mogelijk kinderen kunnen ervaren. Daarom sponsoren we soms een wedstrijdtenue of trainingspak.” Kijlstra Ambulancezorg sponsort niet met geld, omdat we integer willen omgaan met onze publieke functie. Wel bevelen we twee projecten van harte bij u aan:

Wensambulance 

Nog één keer naar het strand; uw favoriete voetbalclub zien spelen; op familiebezoek. Het lijkt een simpele wens, maar als je terminaal ziek bent kan het heel lastig zijn om zo’n wens in vervulling te laten gaan.

Onze ambulancemedewerkers doen er alles aan om uw wens mogelijk te maken. Ze doen dit op vrijwillige basis. Kijlstra Ambulancezorg stelt hiervoor kosteloos een ambulance beschikbaar.

Lees hier meer over de Wensambulance >>

“Voor ons is het een kleine moeite, voor patiënten is het onbetaalbaar”

Carla de Jong

Vriendschap met Namibië

Ook over de Friese en Nederlandse grenzen heen vinden we het belangrijk om onze kennis en materialen te delen. Al ruim 20 jaar heeft gemeente Smallingerland een vriendschapsband met de stad Gobabis, in Namibië. Vanuit deze vriendschap schonken wij een ambulance aan deze stad. Ook ontwikkelden twee van onze ambulanceverpleegkundigen een trainingsprogramma voor Namibische verpleegkundigen.

Door de jaren heen is een hechte band ontstaan tussen de mensen in Gobabis en medewerkers van Kijlstra. Regelmatig gaan onze verpleegkundigen terug naar Namibië om trainingen en reanimatielessen te geven. Inmiddels is het trainingsprogramma HELP Namibia uitgegroeid tot een succesvol paramedisch project met als doel het bevorderen van de gezondheidszorg voor de mensen in Gobabis.

Vanuit Kijlstra stellen wij medewerkers en geld beschikbaar voor de trainingen en het (lokaal) aanschaffen van trainingsmaterialen.

Lees hier meer over HELP Namibia >>

Sponsorbeleid

Regelmatig krijgen wij aanvragen binnen voor sponsoring. Helaas kunnen wij niet overal onze medewerking aan verlenen. Vanuit Kijlstra Ambulancezorg sponsoren we niet met geld. Vanuit Kijlstra Personenvervoer sponsoren we in Drachten en omliggende dorpen, maar ook hiervoor geldt dat we niet alle aanvragen kunnen honoreren. Verzoeken om sponsoring worden dan ook individueel beoordeeld.

Een sponsoraanvraag kunt u indienen via onderstaande formulier.

Sponsoraanvraag