Wij staan dag en nacht voor u klaar

Hoe het begon

Kijlstra Ambulancezorg & Personenvervoer heeft een rijke geschiedenis. Het familiebedrijf is in 1930 opgericht door oerpake Gerben Kijlstra. Hij begon als grafkistenmaker met zijn eigen paard en wagen. Al snel volgden fraaie auto’s en verzorgde het bedrijf rouw-, personen- en ziekenvervoer. Dat doen we nog steeds. Al is het werk van toen en nu bijna niet te vergelijken. Maar een rode draad is er zeker: mensen, zorg, vervoer en altijd net dat beetje extra doen.

Zo werd ziekenvervoer ambulancezorg met volledig uitgeruste ambulances, een meldkamer ambulancezorg en hoogopgeleide professionals voor hoogwaardige zorg aan patiënten. Anno 2021 is Kijlstra Ambulancezorg de grootste aanbieder van ambulancezorg in Fryslân. Ook ons Personenvervoer heeft niet stilgestaan. In de loop van de jaren is dit verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd met een eigen telefooncentrale en passend, gespecialiseerd personenvervoer.

Deskundig en gedreven

Inmiddels staat de vierde generatie Kijlstra’s aan het roer en zijn we een bloeiend bedrijf met ruim 350 deskundige en gedreven medewerkers. In de tijdlijn hieronder nemen we u mee in de ontwikkelingen van 90 jaar Kijlstra: van hoe het ooit begon naar nu.