Wij staan dag en nacht voor u klaar

Hoe het begon

Met jarenlange ervaring

De geschiedenis van het bedrijf Kijlstra begon in 1930, in Drachten. Met een werkplaats, een vlakbank en een cirkelzaag. Timmerman Gerben Kijlstra startte zijn carrière als grafkistenmaker. Deze kisten werden vervoerd met zijn eigen paard en wagen. Al gauw werd het paard vervangen door een echte auto. Hiermee was het rouwvervoer geboren. Het personen- en ziekenvervoer volgden snel.

Kijlstra nu

Begin 21e eeuw heeft Kijlstra als bedrijf een hoge vlucht genomen. Als grootste aanbieder van ambulancezorg in Fryslân, doen we veel meer dan alleen het vervoeren van zieke patiënten. Wij bieden in elke situatie een gespecialiseerde vorm van (acute) gezondheidszorg, ter plaatse en/of onderweg.

Ook ons personenvervoer is in de loop van de jaren verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd, maar onze persoonlijke service en hoge kwaliteit zijn altijd gebleven.

Inmiddels is de vierde generatie Kijlstra’s aan zet. De broers Sietze en Roelof Kijlstra staan aan het roer van dit bloeiende familiebedrijf. Wat inmiddels veel meer is dan een familiebedrijf. Naast Sietze en Roelof Kijlstra is Rudy Verwoert als directeur verantwoordelijk voor Kijlstra Personenvervoer.

Met ruim 350 gedreven medewerkers staan wij dag en nacht voor onze patiënten en klanten klaar.