Hoogwaardige zorg en liefdevolle aandacht

Extra is onze standaard

Hoogwaardige zorg en liefdevolle aandacht. Daarop kunt u als patiënt rekenen bij Kijlstra Ambulancezorg. Met 275 deskundige en daadkrachtige professionals, 28 ambulances en 13 ambulanceposten verspreid over Fryslân staan wij dag en nacht voor u klaar.

Wij verzorgen het overgrote deel van de ambulancezorg in de provincie Fryslân. Daarmee zijn we een onmisbare partij in acute en kwetsbare situaties. Wij volgen de ontwikkelingen in ons vak op de voet en zijn altijd op zoek naar manieren om onze ambulancezorg nóg beter te maken.

 

Actueel
Nieuws & actualiteiten
  • 02.04.2024
    Ambulancezorg Noord-Nederland start per 2 april met A0-urgentie
    De meldkamer ambulancezorg en de drie ambulancediensten in Noord-Nederland voegen per 2 april 2024 de A0-urgentie toe. De A0 is één van de nieuwe urgenties van de landelijke verbeterde urgentie-indeling. Het doel daarvan is om nog sneller ter plaatste te zijn bij patiënten in een acuut levensbedreigende situatie. Uitleganimatie Bekijk deze animatie voor meer uitleg over de verbeterde urgentie-indeling ambulancezorg. C1- en C2-urgenties Later dit jaar worden de C1 en C2-urgentie toegevoegd. Door de invoering van de nieuwe meldkamerzorgurgenties C1 (doorverwijzing) en C2 (zelfzorgadvies) kri
    Lees meer
  • 01.02.2024
    Nieuwe urgentie-indeling ambulancezorg
    De afgelopen jaren is binnen de ambulancezorg hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe urgentie-indeling. Hoewel de verbeterde urgentie-indeling een landelijk besluit is, worden de nieuwe urgenties niet bij iedere meldkamer op hetzelfde moment geïmplementeerd. Vanaf februari 2024 gaan de eerste meldkamers ambulancezorg (deels) over naar de nieuwe urgentie-indeling. De Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland implementeert per 2 april de A0. De implementatie van C2 volgt later. De nieuwe urgentie-indeling kent zeven urgenties en onderscheidt naast spoedeisende en niet-spoedeisende ambula
    Lees meer
  • 17.01.2024
    Ambulance betrokken bij aanrijding Julianaplein Groningen
    Eén van onze ambulances was vanavond betrokken bij een aanrijding op het Julianaplein in Groningen. De ambulance was onderweg met een patiënt naar het UMCG. Na de aanrijding waren de hulpdiensten snel ter plaatse. De patiënt is overgenomen door onze collega’s van Ambulancezorg Groningen om de rit naar het ziekenhuis te vervolgen. Onze collega’s zijn erg geschrokken, maar maken het lichamelijk goed. We leven erg mee met de betrokkenen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
    Lees meer
  • 04.09.2023
    Uitzending TopDoks gemaakt met collega's van Ameland
    In het kinderprogramma TopDoks was zondag 3 september aandacht voor de acute zorg op Ameland. Het kinderprogramma Topdoks wordt gepresenteerd door presentatrice Rachel en dokter Elbert en gaat over hoe geweldig het lichaam werkt. Maar ook wat er gebeurt als het soms misgaat. In deze uitzending is te zien hoe Eelco te val komt met zijn fiets in de duinen en 112 belt. Niet veel later komt de ambulance aanrijden. Dit team verleent ter plaatse eerste hulp. Uiteindelijk wordt Eelco met de ambulancehelikopter vanaf het helikopterplatform in Ballum overgebracht naar het MCL. Alles is weliswa
    Lees meer
Vacatures
Bij Kijlstra wil je werken
  • Ambulanceverpleegkundige Ameland
    Ambulancezorg is mooi en belangrijk mensenwerk. Op Ameland geldt dat eens te meer. Omdat een ziekenhuis niet onder handbereik is, werk je hier intensiever samen met je ketenpartners.
    Lees meer Alle vacatures
Verhalen
Patiënten aan het woord
Filter verhalen
  • Ineke Hilverink
    Mijn man heeft zijn leven te danken aan ambulanceverpleegkundige van Kijlstra. Ik ben haar zó dankbaar! In het najaar van 2017 kreeg hij een hartstilstand. Hij transpireerde toen zo heftig, dat het lastig was om een hartfilmpje te maken. Doordat de verpleegkundige zo kordaat te werk ging, was hij er gelukkig snel weer.
    Lees meer
  • 1
    Met extreme kaakstijfheid ben ik naar het ziekenhuis gebracht. De ambulancemedewerkers hebben zó goed voor mij gezorgd. Ze namen mijn klachten uiterst serieus, wisten van doorpakken en de manier waarop ze met mij omgingen vond ik erg fijn. Geen zielig gedoe, maar realistisch en meteen doorpakken. Ik ben heel blij dat ze me, ondanks mijn jonge leeftijd, naar de hartbewaking hebben gebracht. Gelukkig bleek mijn hart helemaal in orde. De extreme stijfheid in mijn kaak is opgelost met een spierontspanner. Ik ben de twee dames van de ambulance nog steeds dankbaar voor hun manier van handelen.
    Lees meer
  • Doetie Veenstra
    De ambulance voor middencomplexe ambulancezorg rijdt niet met spoed en sirenes. Deze ambulance wordt ingezet voor geplande zorg. “We brengen bijvoorbeeld patiënten naar de polikliniek en terug. Of van het ene naar het andere ziekenhuis voor een onderzoek”, vertelt Doetie Veenstra. Op de verpleegkundige handelingen ligt in de ambulance voor middencomplexe ambulancezorg veel minder de nadruk dan in een spoedambulance. Doetie is er tijdens de ambulancerit vooral voor de patiënt door een luisterend oor te bieden. Waar nodig kan ze ook verpleegkundige handelingen uitvoeren.
    Lees meer
  • Annet Koster
    Ik ben dankbaar voor de goede zorg voor us heit. Tot het overlijden van us heit in 2017, is hij meerdere keren vanuit Franeker naar het MCL vervoerd. En ook weer teruggebracht. De ambulancemedewerkers deden dit elke keer met veel geduld en liefde. Ze namen alle rust en tijd om dingen uit te leggen. We missen heit nog elke dag, maar we zijn dankbaar voor de altijd goede zorg van de ambulancemedewerkers.
    Lees meer