• image
  • image
  • image
‘Vrijspraak voor bloedgooien naar ambulancepersoneel’ kopte de Leeuwarder Courant afgelopen maandag naar aanleiding van een strafrechtelijke zaak tegen een 51 jarige Dokkumer, die vorig jaar zomer met bloed heeft gegooid naar ambulancepersoneel van Kijlstra Ambulancegroep. Ook andere media besteden aandacht aan deze zaak.

Kijlstra Personenvervoer uit Drachten geeft kandidaten vanuit een uitkeringssituatie een kans om bij hen aan de slag te gaan als personenvervoerder. Kijlstra wil op deze manier ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen en zo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Wethouder Roel Haverkort van Smallingerland en directeur Rudy Verwoert hebben 21 december 2017 de overeenkomst ondertekend om deze samenwerking tussen Kijlstra Personenvervoer en Fryslân Werkt! voor 2018 te bekrachtigen.

ondertekening-samenwerkingsovereenkomst-Kijlstra-Personenvervoer-en-Fryslan-werkt.Directeur Rudy Verwoert is erg blij met deze samenwerking: “Op deze manier kunnen wij als maatschappelijk betrokken bedrijf écht iets doen voor mensen die in een uitkeringssituatie zitten. Ze krijgen de kans om een mooi vak te leren én te bouwen aan hun toekomst. Daar doen we het voor!”

GroenLeven zonne-energie uit Heerenveen heeft afgelopen week 534 zonnepanelen geplaatst op het dak van het hoofdkantoor van Kijlstra Personenvervoer & Ambulancezorg in Drachten.

Kijlstra en GroenLeven zonnepanelen

Met het plaatsen van de zonnepanelen wil Kijlstra nóg duurzamer ondernemen. De opgewekte energie wordt gebruikt om het energiegebruik van de huisvesting nog verder terug te dringen en voor het opladen van elektrische auto’s.

De ambulancezorg in Fryslân wordt opnieuw uitgebreid. De standplaatsen Stiens en Nieuwehorne krijgen vanaf 1 december 2017 de beschikking over een ambulance die 24 uur per dag inzetbaar is. De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân bouwt hiermee verder aan een nog betere spreiding en beschikbaarheid van de ambulance spoedzorg in Friesland. Dit alles in goed overleg met zorgverzekeraars.

Sinds een jaar heeft RAV Fryslân er een Ambulancehelikopter bij. Op 16 november 2016 heeft RAV Fryslân het stokje overgenomen van Defensie en hebben daarbij de ANWB gecontracteerd voor de uitvoering. Met deze aanwinst leveren wij de beste en snelste ambulancezorg voor patiënten op de Friese Waddeneilanden. rav-fryslan-helikopter-1jaarDeze Ambulancehelikopter is een belangrijke eenheid en schakel tussen de zorgverlening op de eilanden en ziekenhuizen aan de vaste wal.

telblok
contact-kopje
Bezoekadres

Ottolaan 2
9207 JR  Drachten

Postadres
Postbus 81
9200 AB  Drachten

socialmedia1
socialmedia2socialmedia3