• image
  • image
  • image

Commissaris van de Koning de heer drs. A.A.M. Brok heeft op vrijdag 7 september 2018 de 1e nieuwe ALS (Advanced Life Support) Crafter Ambulance van Kijlstra Ambulancezorg onthuld. Deze nieuwe, innovatieve ambulance is samen met de voertuigcommissie van Kijlstra Ambulancezorg ontwikkeld en gebouwd door Visser in Leeuwarden. Van den Brug uit Drachten heeft het basisvoertuig geleverd. Na deze onthulling neemt Kijlstra Ambulancezorg de eerste ALS Crafter Ambulance in Nederland in gebruik.
crafter ambulance

De ambulancehelikopter in Fryslân is een succes. De helikopter wordt met name ingezet voor de Waddeneilanden.

Na anderhalf jaar is de conclusie dat de ambulancehelikopter zijn waarde wel heeft bewezen, daarnaast wordt hij ook vaker ingezet dan eerder was verwacht.
Sinds de start van de ambulancehelikopter in november 2016 zijn er 1100 vluchten uitgevoerd. Dit jaar staat de teller al op 431.

Voorheen werd het vervoer gedaan door defensie met de zogenaamde SAR heli's.
De ambulancehelikopter is gestationeerd op de luchtmachtbasis in Leeuwarden. Hierdoor kan de hulpdienst binnen twaalf minuten op Ameland zijn om een patiënt naar het ziekenhuis in Leeuwarden of Groningen te brengen. Vroeger werd dit soort vervoer vaak door de vrijwilligers van de KNRM gedaan. Nu gebeurt dat alleen nog maar als het weer te slecht is voor de ambulancehelikopter .

Bron: https://www.omropfryslan.nl/nieuws/835472-helikopter-ambulance-een-groot-succes

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) hebben vandaag met samenwerkingspartners in de provincies Drenthe en Friesland een convenant ondertekend over passend vervoer voor personen met verward gedrag. Het doel van de afspraken is om die personen onder minder stressvolle omstandigheden te vervoeren. Daarnaast zetten partijen hun handtekening onder het verder ontwikkelen van goede zorg en vervoer voor deze groep mensen en gaan ze intensiever samenwerken. Betrokken partijen zijn gemeenten, ambulancediensten, politie, GGZ-instellingen, meldkamers, verzekeraars en het Rijk.

Ondertekening convenant

Dit jaar vind voor de 12e keer de MCL Knuffelpoli plaats voor kinderen uit groep 3 van de basisschool.

Maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 juni mogen de kinderen hun zieke knuffel meenemen naar het MCL in Leeuwarden,  waar een team van coassistenten (dokters in opleiding) klaar staat om de knuffel weer beter te maken.

 

De knuffeldokters hebben röntgenapparatuur, een laboratorium, een apotheek en zelfs een echte ambulance van Kijlstra tot hun beschikking. Ook onze collega’s Riemer en Werner doen hun uiterste best om de kinderen en hun knuffels weer tevreden en blij naar huis te laten gaan!
Een ontzettend leuk en leerzaam evenement voor kinderen, waar we graag aan meewerken!

Jaarlijks wordt in dierentuin Artis het KinderBeestFeest (www.kinderbeestfeest.nl) georganiseerd. Doel van deze avond is om chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie een onvergetelijke avond te bezorgen. Onder begeleiding van 150 politiemotoren zijn zo’n 350 voertuigen van ambulance, brandweer, politie, defensie, overheid, particuliere diensten en Rode Kruis de weg op gegaan om de kinderen naar ARTIS te brengen voor een onvergetelijke avond.

telblok
contact-kopje
Bezoekadres

Ottolaan 2
9207 JR  Drachten

Postadres
Postbus 81
9200 AB  Drachten

socialmedia1
socialmedia2socialmedia3